Kotlety z fasoli Jaś

4.71 (244 ocen)

Kotlety przyrządziłam na piątkowy obiad, wyszły bardzo smaczne, są bardzo sycące. Najlepiej smakują z surówką.

Składniki:

  • 370 gram suchej fasoli
    1 cebulą
    1 marchewka
    1 pietruszka
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    Sól, pieprz
    Olej rzepakowy do smażenia
    Bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.71 (244 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z fasoli jaś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę wsypujemy do garnka, zalewamy zimną wodą, odstawiamy na 12 żeby fasola napęczniałą. Fasolę odcedzamy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Ostudzoną mielimy lub miksujemy blenderem. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do zmielonej fasoli dodajemy podsmażone warzywa, jajka, bułkę tartą, całość dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Z masy formujemy małe kotlety, panierujemy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola jaś Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować