Kotlety z kaczych piersi

4.5 (198 ocen)

Mięso a'la schabowy w pysznej panierce.

Składniki:

  • 2 kacze piersi bez skóry (łącznie 600 g)
    olej do smażenia

    Marynata:
    2 - 3 jajka
    3 łyżeczki ziół prowansalskich
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    1/4 łyżeczki mielonych goździków
    szczypta chilli
    sól do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku

    Panierka:
    40 g sera żółtego
    6 łyżek bułki tartej
    2 łyżki mąki pszennej
    1/2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotlety z kaczych piersi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z kaczych piersi 1. Mięso umyć, wysuszyć, wykroić kotlety, lekko rozbić. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Włożyć przygotowane kotlety i włożyć do lodówki na kilka godzin.
  • Kotlety z kaczych piersi 2. Na panierkę ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać pozostałe składniki panieru i całość wymieszać.
  • Kotlety z kaczych piersi 3. Zamarynowane mięso wyjąć z masy, nie usuwając całkowicie marynaty. Kotlety obtaczać w panierce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano ...
  • Kotlety z kaczych piersi 4. ... z obu stron (po kilka min).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować