Kotlety z kapusty pekińskiej

4.5 (155 ocen)

  • 30 min

ź:MK

  • 30 min

Składniki:


  • 8 dużych liści kapusty pekińskiej
    8 dużych plastrów szynki
    8 plasterków sera żółtego
    mąka
    bułka tarta
    3 jajka
    łyżka śmietany 12%
    oregano
    olej słonecznikowy do smażenia
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście lekko obgotowałem w osolonej wodzie ,osączyłem. Na każdym liściu ułożyłem plasterek szynki i sera ,posypałem oregano. Złożyłem na pół. Jajka ubiłem ze śmietaną ,szczyptą soli i pieprzu. Panierowałem w jajkach ,mące ,jeszcze raz w jajkach i bułce tartej. Smażyłem na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować