Kotlety z indyka w jaglanej panierce

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wykorzystałam płatki jaglane do panierowania kotletów i oto efekt. Kotlety wyszły złociste i bardzo chrupiące.

  • 15 min

Składniki:

  • 400 g filetu z piersi indyka
    150 g pełnoziarnistych płatków jaglanych
    1 jajko
    sól
    świeżo mielony pieprz
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z indyka w jaglanej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet pociąć na kotlety,delikatnie rozbić,przyprawić solą i pieprzem do smaku. Każdego kotleta maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć grubo w płatkach. Smażyć na rozgrzanym oleju,usmażone kotlety osączyć na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować