Kotlety z jajek

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie popularne chyba w każdym regionie kraju;-)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka ugotowane na twardo: 6 sztuk
    - surowe jajka: 2 sztuki
    - bułka namoczona w mleku i odciśnięta: 1 sztuka
    - kawałek masła: 1 łyżka
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - zielenina: natka i szczypiorek: 2 łyżki
    - bułka tarta: 1 szklanka

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka drobno posiekać lub wraz z bułką przepuścić przez praskę, czy maszynkę, wymieszać z przyprawami, surowym jajkiem, masłem i zieleniną, gdyby było za rzadkie dosypać można trochę tartej bułki. Formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy