Kotlety z metki tatarowej i sera

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ostatnio zajmujemy się działką, więc bardzo cenimy dania na szybko. Tutaj wystarczy 30 min i obiad gotowy ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g metki tatarowej
    ser żółty ementaler
    1 duża cebula
    100 g ryżu
    2 łyżki mąki
    olej do smażenia
    400-450 ml bulionu warzywnego

Kotlety z metki tatarowej i sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z metki tatarowej i sera 1. Z sera wycinamy dwa paski o wymiarach 5x2 cm.

    Metkę dzielimy na dwie części, każdą owijamy wokół sera.

    Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

    Cebulę siekamy, szklimy na tłuszczu i zalewamy gorącym bulionem warzywnym.

    Kotlety przekładamy do sosu i dusimy. Po kilku minutach dodajemy ryż, dusimy razem do jego miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy