Kotlety z siekanego dorsza

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja dla fascynatów ryb

Składniki:

  • 500 g polędwicy z dorsza

    pęczek natki pietruszki

    1 łyżeczka przyprawy do ryb

    1 jajko

    1 łyżka mąki ziemniaczanej

    bułka tarta

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z siekanego dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę z dorsza umyć i osuszyć .

    Następnie pokroić ją w kostkę ( 1 x 1 cm ) .

    Do miski wrzucić posiekaną rybę i natkę pietruszki ( posiekaną ) , dodać przyprawę do ryb i wstawić do lodówki na godzinę .

    Po tym czasie do ryby wbić jajko i wsypać mąkę ziemniaczaną , wszystko wymieszać .

    Uformować kotleciki ( jak na standardowe mielone ) i opanierować je w bułce tartej .

    Usmażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano .

    Podawać z frytkami i ulubioną sałatką .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować