Kotlety z pszenicy

4.49 (188 ocen)

Cudowne i zdrowe kotlety z pszenicy, które uwielbiają nawet najwięksi mięsożercy.

Składniki:

  • Kotlety z pszenicy mojej Mamy:


    - 500 g pszenicy
    - 5 średnich cebul
    - 3 ząbki czosnku
    - 1,5 łyżeczki soli
    - 1 łyżeczka pieprzu
    - 0,5 łyżeczki majeranku
    - sezam
    - 1 jajko
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z pszenicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pszenica namoczona na noc 1. Pszenicę namoczyć na noc Następnego dnia wodę odlać, zalać nową i gotować do miękkości. Cebulkę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto na niewielkim ogniu. Posolić. Dodać do odsączonej pszenicy i razem zmiksować . Do tak przygotowanej masy, dodać pieprz, sól, majeranek i spróbować.W razie potrzeby dodać więcej soli lub pieprzu. Dodać jajko. Wymieszać. Formować niewielkie, okrągłe kotleciki. Obtaczać w sezamie i smażyć na niewielkim ogniu do zezłocenia.Ważne by ogień nie był zbyt silny ponieważ sezam dość szybko się rumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować