Kotlety z ryby

4.5 (141 ocen)

  • 45 min

Kotlety z ryby są wyjątkowe w swoim smaku. Możemy nimi zaskoczyć nie tylko domowników ale również gości.

  • 45 min

Składniki:

  • - 40 dag filetów z ryby (ja wybrałam mintaja)
    - 1 marchewka
    - 1 torebka ryżu
    - 1 jajko
    - kawałek selera
    - 1/2 l wody
    - 1 cebula
    - sól, pieprz, oregano
    - bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Kotlety z ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy. Obieramy marchewkę, cebulę i selera. Wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy 10 minut. Filety z ryby kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do wywaru, solimy. Gotujemy 10 minut.
    Kiedy warzywa i ryba będą miękkie odcedzamy wszystko. Wyrzucamy selera a resztę rozgniatamy. Do rozgniecionych składników dodajemy jajko, ugotowany ryż oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.
    Z masy formułujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron aż będą zarumienione.
    Smacznego!!!

Porady

Do masy na kotlety rybne warto dodać sok z cytryny lub przyprawę do ryb cytrynową. Wtedy smak jest wyrazisty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować