Kotlety ziemniaczane - ruskie

4.5 (146 ocen)

  • 30 min

prosto i sycąco

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g ugotowanych ziemniaków
    250 g sera białego (twaróg)
    sól
    pieprz
    2 jajka
    1 cebula
    tłuszcz do smażenia
    bułka tarta do panierowania


Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety ziemniaczane - ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane ziemniaki utłuc i wystudzić lub wystudzić i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
    Ser rozdrobnić, cebulę drobno posiekać i zeszklić, dodać sól i pieprz do smaku oraz jajka i dobrze wyrobić masę.
    Uformować 7-8 kotletów, panierować w bułce tartej i usmażyć na tłuszczu.
    Podawać z sosem..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować