Koziołki z parówek

4.49 (174 ocen)

  • 15 min

To szybka przekąska dla dzieci, nawet tych niejadków. Ulubione danie moich dzieci. Keczup, to konieczny dodatek.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 cienkie parówki drobiowe
    większa cebula
    przyprawy dowolne, np grill, przyprawa uniwersalna, sól, pieprz
    olej do smażenia
    pikantny keczup
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Koziołki z parówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy cebule, kroimy na talarki.
  • parówki krojone na krzyż 2. Parówki obieramy z osłonek. Kroimy na pół i nacinamy wszystkie końcówki na krzyż.
  • smażenie z cebulką parówek 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulkę, lekko dusimy. Dodajemy parówki. Przykrywamy. Dusimy chwilkę na małym ogniu, potem zwiększamy. Mieszamy, aby nie przypalić. Do momentu, aż rozchylą się końcówki parówek i cebulka zrumieni.
  • 4. Danie podajemy od razu na gorąco z keczupem i ładnie udekorowane.
    Z dodatkiem ulubionego pieczywa.
  • gotowe danie 5. Smacznego życzę :)

Porady

Danie błyskawiczne, na szybki, pierwszy głód. Możemy wrzucić do środka, jeśli ktoś lubi, np ogórka kiszonego. Kroimy go wówczas w plasterki. Albo wrzucamy pomidorki koktajlowe, pod koniec duszenia. Wtedy nie polewamy keczupem już. Dla amatorów papryki, możemy je w cienkie krążki dorzucić pod koniec, do potrawy. Przypraw używamy według smaku lub wcale możemy ich nie dodawać, bo jest keczup.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ketchup Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować