Klopsiki w sosie koperkowym

5 (193 ocen)

Smaczne i aromatyczne klopsiki w sosie koperkowym,idealne na drugie danie .

Składniki:

  • 0,5 kilograma mięsa mielonego

    1 jajko

    1 kajzerka

    Sól,pieprz

    Vegeta

    2-3 łyżki mąki pszennej

    Olej do smażenia

    Mąka pszenna do obtoczenia klopsów

    Pęczek posiekanego kopru

    3-4 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Klopsiki w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekładamy do miski, bułkę namaczamy w wodzie odciskamy i dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Z mięsa formujemy małe okrągłe klopsy, obtaczamy je w mące i smażymy na oleju z obydwu stron. Przekładamy do rondla, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem o miękkości mięsa. Zagęszczamy mąką wymieszaną w wodzie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą. Dodajemy śmietanę oraz posiekany koper. Delikatnie mieszamy. Podajemy z ziemniakami i ulubiona surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować