Klopsiki w sosie pomidorowo-marchewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do gotującej wody wrzucamy startą na tarce marchew i selera.Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki,przyprawy:majeranek,liśc,bazylię,paprykę ostra,koper i natkę.Mieso wykładamy do miski dodajemy przyprawę do mięsa mielonego oraz doprawiamy według uznania.Całośc mieszamy forumujemy małe kulki i obtaczamy w bułce tartej.Smazymy na rozgrzanym oleju po obu stronach około 1minuty.Do garnka dodajemy usmazone klopski i i pół słoiczka koncentratu.Do miski odlewamy około 100ml wywaru dodajemy mąkę i śmietanę miksujemy lub mieszamy łyżka tak aby nie zostały grudki.Wlewamy do pulpecików i gotowe.Całosc doprawiamy solą i pieprzem.Podajemy z kaszą,ryżem lub ziemniakami.
Komentarze