Klopsiki w warzywach

4.49 (167 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne danie na zimowe wieczory

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - Jajko: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - pieprz, sól: 2 szczypty
    - marchewki: 3 sztuki
    - pietruszka: 1 sztuka
    - seler: 0.5 sztuki
    - por: 1 sztuka
    - koncentrat pomidorowy: 2 łyżki
    - wegeta: 1 łyżeczka
    - ziele angielskie: 6 sztuk
    - papryka ostra mielona: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsiki w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodać jajko, cebulę, sól, pieprz i tartą bułkę. Wszystko dobrze wymieszać i uformować małe klopsiki.
  • 2. Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do garnka i dodać 3 szklanki wody. Dodać ziele, paprykę i koncentrat, zagotować.
  • 3. Do gotującego się wywaru wkładać delikatnie klopsiki. Gotować 20 minut. Doprawić do smaku wegetą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować