Klopsiki z fetą

4.99 (152 ocen)

Bardzo spodobał mi się pomysł Pana Roberta Sowy na dodanie sera feta do mielonych kotletów, zrobiłam więc swoją wersję takiego dania. Dzięki dodatkowi fety codzienny obiad przestaje być nudny ;)

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego wieprzowego,
    2 małe cebule
    1 jajko,
    2łyżki bułki tartej,
    130 g sera feta,
    2 łyżki posiekanej natki,
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (152 ocen)

Klopsiki z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Klopsiki z fetą 1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Gdy przestygnie dodajemy ją do mięsa.
  • Klopsiki z fetą 2. Do mięsa dodajemy również posiekaną natkę (1 łyżkę), bułkę tartą i jajko, wyrabiamy całość na gładką masę doprawiając do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formujemy okrągłe placki, na środek układamy porcje sera feta i formujemy okrągły kształt. Mnie wyszło 8 dużych klopsików (4 porcje).
  • Klopsiki  z fetą 3. Klopsiki obsmażamy na patelni. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, wlewamy tłuszcz pozostały ze smażenia i zapiekamy w 150 stopniach przez 20 minut.
  • Klopsiki  z fetą 4. Po upieczeniu posypujemy resztą natki. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami z wody. Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować