Klopsiki z warzywami w sosie śmietanowo - koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Suchą bułkę namaczamy w mleku i czekamy aż całkowicie nim nasiąknie, czyli ok 10 min. Po tym czasie "wyciskamy" mleko z bułki i przekładamy ją do większej miseczki. Dodajemy mięso mielone, jako sól i pieprz. Mieszamy. Następnie z mięsa formujemy małe klopsiki. W garnku zagotowujemy wodę ok 1 l. Do gotującej się wody wrzucamy obtoczone w mące klopsiki oraz warzywa. Gotujemy ok 30 min. W małej miseczce hartujemy śmietanę, którą później dodajemy do gotujących się klopsików. Na koniec dorzucamy posiekany koperek. Doprawiamy do smaku solą. Gotujemy jeszcze 10 min. Gotowe. SMACZNEGO
Porady
Klopsiki świetnie pasują zarówno do ryżu, jak i ziemniaczków czy makaronu.
Komentarze