Klopsiki jajeczne

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

Szybkie ,proste ,tanie.

  • 30 min

Składniki:

  • namoczona w mleku bułka
    5 jajek (4 ugotowane na twardo+1 surowe)
    szczypiorek i koperek
    bułka tarta
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsiki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmieliłem przez maszynkę , dodałem bułkę namoczoną , surowe jajko , przyprawy i zieleninę oraz tyle bułki tartej , aby konsystencja masy pozwalała na ulepienie klopsików.
    Smażyłem na tłuszczu. Podałem z sosem szczawiowym i młodymi ziemniakami omaszczonymi cebulką przysmażoną z dodatkiem śmietany ( u mnie wiejską ).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować