Klopsy mielone z włoszczyzną

5 (159 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna propozycja na szybki i syty obiad dla dużej rodziny.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    200g kapusty białej
    200 gram korzenia selera
    200g korzenia pietruszki
    1 cebula
    2 jajka
    majeranek
    sól i pieprz
    papryka ostra
    lubczyk
    2 łyżki mąki pszennej
    łyżki bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsy mielone z włoszczyzną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso mielone doprawiamy przyprawami, dodajemy jajka, bułkę tartą i mąkę i zagniatamy.
  • włoszczyzna 2. Warzywa myjemy, obieramy i drobno szatkujemy. Wkładamy do miski.
  • włoszczyzna 3. Wszystkie warzywa ugniatamy dłońmi. solimy i pozostawiamy na 15 minut tak aby puściły soki.
  • kotlety 4. Warzywa odciskamy z soku i przekładamy do masy mięsnej . Wyrabiamy i lepimy z mięsa sporej wielkości wałeczki.
  • kotlety 5. Smażymy kotleciki na rozgrzanym oleju i posypujemy lubczykiem.
  • smażenie 6. Smażymy bez przykrycia na rumiany kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Warzywa Wieprzowina Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować