Burgery rybno-ziemniaczane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

przepis z serii kuchnia resztkowa lub tzw. szybki przegląd lodówki :)

  • 40 min

Składniki:

  • - SKŁADNIKI POZOSTAŁE Z OBIADU: 6 ugotowanych ziemniaków, kawałki ryby, gotowane warzywa z zupy (marchew, seler, pietruszka)
    - CEBULA i KAWAŁEK PORA
    - 2 SUROWE ZIEMNIAKI
    - JAJKO
    - 4 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ
    - SÓL I PIEPRZ
    opcjonalnie: mąka do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ryba

Burgery rybno-ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i pora pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie tłuszczu.
  • 2. Warzywa i rybę ułożyć w dużej misce, rozgnieść za pomocą tłuczka. Surowe ziemniaki utrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać usmażoną cebulkę, pora i bułkę tartą. Wbić jajko. Doprawić do smaku.
  • 3. Z masy uformować kotleciki. Dla lepszych walorów smakowych można obtoczyć je w mące. Smażyć na patelni grillowej, aż będą miały rumiane prążki z obu stron. Podawać na ciepło w towarzystwie ketchupu.

Porady

Zamiast kawałków ryby z obiadu, można użyć także tuńczyka z puszki!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Ziemniaki

Notka redakcyjna

KH_01-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować