Klops z szynki z brokułem i serem żółtym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 15 min

Mój Syn uwielbia mięsko podane w ten sposób a klops jest pyszny i łatwy w przygotowaniu:)

  • 15 min

Składniki:

  • 800 g mielonej szynki
    3 różyczki brokuła
    30 g sera żółtego
    jajko
    1 łyżeczka przyprawy do dań Kucharek
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    ½ łyżeczki czosnku granulowanego
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    ¾ łyżeczki gorczycy białej
    kawałek gwiazdki anyżu
    3 łyżki bułki tartej
    tłuszcz do wysmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klops z szynki z brokułem i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekładamy do miski, przyprawiamy (anyż łamiemy na malutkie kawałki), wbijamy jako, dodajemy bułkę tartą mieszamy.
  • 2. Różyczki brokuła blanszujemy w osolonej wodzie, osączamy, kroimy na mniejsze kawałki.
  • 3. Ser żółty kroimy w kostkę, razem z brokułem dodajemy do mięsa i ponownie mieszamy.
  • 4. Z mięsa formujemy rękoma klops, przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.
  • 5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 st. C od przykryciem przez około 80 minut (przez pierwsze 40 min piekłam z włączonym termoobiegiem).

Porady

Podajemy do obiadu polane sosem lub kroimy na kanapki :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować