Kluski lane z dyni

4.46 (193 ocen)

  • 35 min

Jeżeli ktoś już ma dość ziemniaków, makaronu czy kaszy do sosu do polecam te kluski.

  • 35 min

Składniki:

  • 350 g miąższu z dyni
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    sól
Wystaw ocenę:

4.46 (193 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski lane z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 minut. Następnie odlewamy wodę i miksujemy. Odstawiamy do wystygnięcia. Do zmiksowanej dyni dodajemy mąkę i jajko. Wszystko mieszamy. Formujemy kluski za pomocą łyżki i wrzucamy do osolonej wody. Gotujemy do momentu wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować