Kluski z czekoladą

5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jeśli zostało Ci ziemniaków z obiadu to ten przepis jest dla Ciebie.Niezwykle miękkie kluseczki.Rozpływające się czekoladowe nadzienie.

Składniki:

  • Składniki :
    1 kg ugotowanych ziemniaków,
    3 jajka,
    2 szklanki mąki,
    sól,
    40g masła,
    1 tabliczka gorzkiej czekolady.
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kluski z czekoladą 1. Przygotowanie : Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Wbij żółtka i dodaj sól. Połącz składniki. Białko ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z ziemniakami. Partiami wsyp mąkę łącząc składniki. Ciasto podziel na części. Na dłoni uformuj niewielki placuszek na środku ułóż kostkę czekolady i zawiń w kluseczkę. Gotuj w osolonym wrzątku, aż kluski wypłyną na wierzch. Polej kluski stopionym masłem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować