Wychowuję trójkę dzieci w wieku 7, 5 i 2 lat. Nasz domowy budżet jest skromny, więc gotując, poszukuję tanich rozwiązań. Ten przepis zdradziła mi babcia.
30 min
Składniki:
25 dag mąki
2 jajka
1/4 szkl. mleka
25 dag rabarbaru
2 łyżki masła
4 łyżki bułki tartej
cynamon
sól
Kluski z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wbijamy do mąki. Łyżką wyrabiamy ciasto, stopniowo dolewając mleko. Rabarbar myjemy, obieramy i drobno kroimy. Wsypujemy do ciasta
i mieszamy.
2.Porcje ciasta nabieramy na łyżkę i wkładamy do lekko osolonego wrzątku. Gotujemy 2 minuty. Następnie odcedzamy i hartujemy. Bułkę podsmażamy
na rozgrzanym maśle. Polewamy kluski. Oprószamy cynamonem.
Komentarze