Knedle buraczkowe z kruszonką z orzechów

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Sycące danie na różowo:)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Knedle:
    150g czerstwego chleba
    1 cebula
    Łyżka masła
    200g ugotowanych,obranych i pokrojonych w kostkę buraków
    2 jajka
    50g koziego sera
    Pół szklanki mąki
    Pęczek posiekanej natki pietruszki
    Sól

    Kruszonka:
    2 garści orzechów włoskich
    Łyżka posiekanego świeżego imbiru
    Łyżka brązowego cukru
    3 łyżki sosu sojowego
    Oliwa z oliwek do prażenia orzechów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Knedle buraczkowe z kruszonką z orzechów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczywo pokroić w kostkę i włożyć do miski. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, dodać do chleba i wymieszać. W osobnym naczyniu buraki wymieszać z jajkami i zblendować. Wlać powstałą masę do pieczywa z cebulą, dodać kozi ser, mąkę i połowę natki pietruszki. Przyprawić solą, wyrobić. Wilgotny,i dłońmi formować knedle, gotować około 10 minut w posolonym wrzątku.
  • 2. Kruszonka: orzechy posiekać na drobniejsze kawałki i uprażyć na patelni z dodatkiem oliwy. Dodać cukier i poczekać aż się skarmelizuje. Dodać imbir i sos sojowy do smaku.
  • 3. Knedle podawać posypane pozostałą natką pietruszki i kruszonką z orzechów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Orzechy Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować