Knedle z czerstwych bułek

4.49 (145 ocen)

  • 60 min

Szybkie, proste i tanie kluseczki

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 czerstwej bułki wrocławskiej
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    2 łyżki mąki
    sól
    pieprz
    podsmażona słoninka

Wystaw ocenę:

4.49 (145 ocen)

Zobacz również:

Knedle Dania główne

Knedle z czerstwych bułek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki pokrojone w kostkę zalewamy gorącym mlekiem, po 10 minutach wsypujemy mąkę, dodajemy przyprawy, jajka i mieszamy na jednolitą masę. Z przygotowanej masy formujemy knedle. Wrzucamy na gotującą się , osoloną wodę. Gotujemy około 10 minut od czasu wypłynięcia. Podajemy polane podsmażoną słoninką z dowolną surówką.

Porady

Jeśli masa jest za rzadka możemy dodać więcej mąki, oraz np posiekany koperek lub natkę pietruszki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować