Rewelacyjne połączenie czekolady, płatków owsianych i masy krówkowej. Ciasteczka są bardzo delikatnie, z pysznym, karmelowym posmakiem. Idealne dla małych i dużych łasuchów. Polecam!
Składniki:
200 g miękkiego masła
100 g trzcinowego
120 g masy krówkowej z puszki
2 szkl płatków owsianych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl mąki pszennej
50 g słonecznika łuskanego
100 g gorzkiej czekolady
Krówkowe ciastka owsiane z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę pokroić, odstawić na bok. Miękkie masło utrzeć z cukrem do puszystości. Dalej miksować dodać jajko, a następnie masę krówkową. Wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane i słonecznik, zmiksować. Z masy uformować okrągłe ciasteczka i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każde ciasteczko wcisnąć kilka kawałków pokrojonej czekolady. Piec w 180 st.C przez około 15 minut do zarumienienia. Upieczone wyjąć z piekarnika i pozostawić na chwilkę na blaszce do ostygnięcia, następnie przenieś dla kratkę i wystudzić. Smacznego!
Komentarze