Krówkowe ciastka owsiane z czekoladą

4.48 (193 ocen)

Rewelacyjne połączenie czekolady, płatków owsianych i masy krówkowej. Ciasteczka są bardzo delikatnie, z pysznym, karmelowym posmakiem. Idealne dla małych i dużych łasuchów. Polecam!

Składniki:

  • 200 g miękkiego masła
    100 g trzcinowego
    120 g masy krówkowej z puszki
    2 szkl płatków owsianych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szkl mąki pszennej
    50 g słonecznika łuskanego
    100 g gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Krówkowe ciastka owsiane z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę pokroić, odstawić na bok. Miękkie masło utrzeć z cukrem do puszystości. Dalej miksować dodać jajko, a następnie masę krówkową. Wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane i słonecznik, zmiksować. Z masy uformować okrągłe ciasteczka i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każde ciasteczko wcisnąć kilka kawałków pokrojonej czekolady. Piec w 180 st.C przez około 15 minut do zarumienienia. Upieczone wyjąć z piekarnika i pozostawić na chwilkę na blaszce do ostygnięcia, następnie przenieś dla kratkę i wystudzić. Smacznego!

Porady

Przepis na około 30 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Czekolada Płatki Płatki owsiane

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować