Krówkowe szyszki

4.5 (174 ocen)

  • 60 min

Pyszne karmelowe szyszki z ryżu preparowanego. Idealne dla dzieci, doskonałe jako deser lub przekąska.

  • 60 min

Składniki:

  • - 50 dag ryżu preparowanego ( ja zużyłam 5 opakowań )
    -75 dag ciągnących się krówek
    - kostka margaryny
    -2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krówkowe szyszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Najlepiej rozpuscić krówki w rondelku 1. Rozpuszczamy krówki w rondelku (najlepiej mieszać dobrą drewnianą łyżką ).
  • przygotowaną masę odstawiamy do wystygnięcia 2. Gdy już się rozpuszczą krówki dodajemy margarynę ( w mniejszych kawałkach wtedy szybciej się rozpuści ) i mieszamy aż się masa połączy i dodajemy kakao, a następnie znowu mieszamy. Odstawiamy do na trochę by się ostudziło, mieszając co jakiś czas.
  • 3. Ryż wsypujemydo salaterki ( partiami ) dodawałam masę ( około 5-6 łyżek ) i dokładnie mieszamy. Formować można w ręku. Przechowywać najlepiej w lodówce do około tygodnia . Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować