Krówkowy wafelek

5 (183 ocen)

  • 10 min

Przepis na szybki i mały deser, bardziej na chłodne niż gorące popołudnie. Wafelek przełożony masą i podgrzany nad gorącym napojem na pewno każdemu posmakuje.

  • 10 min

Składniki:

  • puszka gotowej masy krówkowej / kajmakowej
    opakowanie wafelków lub podpłomyków
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krówkowy wafelek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafelek smarujemy masą krówkową. Przykładamy drugi wafelek (można go też lekko posmarować masą aby dobrze się zlepiły) i delikatnie go dociskamy.
  • Wafelek 2. Przygotowujemy gorący napój. Filiżankę przykrywamy wykonanym wafelkiem i pozostawiamy go na filiżance (u mnie szklance) kilka minut, aby masą się podgrzała i lekko rozpuściła.

Porady

Do wafelka polecam kawę, cappucino lub kakao.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować