KRÓWKA NA WAFLACH

0 (0 ocen)

  • 60 min

........

  • 60 min

Składniki:

  • 1 masa kajmakowa,
    1 op krakersów,
    1 op herbatników,
    1 op budyniu waniliowego
    pół kostki margaryny
    0,5 l śmietany kremówki
    wiórki czekoladowe do posypania lub kakao
    3 łyżki cujru pudru
    śmietnka fix

Krówka na waflach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki układamy na brytfance prostokątnej. Masę kajmakową
    delikatnie podgrzewamy i połowę jej zawartości rozprowadzamy na
    herbatikach. Na ową masę układamy krakersy. Budyń gotujemy jak na
    opakowaniu. Pojego ostudzeniu miksujemy go z margaryną. Powstałą masę
    budyniową wykładamy na krakersy. Przykrywamy całośc ponownie
    herbatnikami. W między czasie ubijamy śmietankę z dodatkiem cukru pudru
    i można dodać smietankę fix, aby całość była gęściejsza. Ubitą
    śmietankę wykładamy na krakersy i posypujemy startymi wiórkami
    czekolady lub kakao.
    Ciasto najlepiej podawać na drugi dzień, gdyż całośc jest wtedy już
    bardziej spójna i lepiej się kroi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy