1 masa kajmakowa,
1 op krakersów,
1 op herbatników,
1 op budyniu waniliowego
pół kostki margaryny
0,5 l śmietany kremówki
wiórki czekoladowe do posypania lub kakao
3 łyżki cujru pudru
śmietnka fix
Krówka na waflach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki układamy na brytfance prostokątnej. Masę kajmakową
delikatnie podgrzewamy i połowę jej zawartości rozprowadzamy na
herbatikach. Na ową masę układamy krakersy. Budyń gotujemy jak na
opakowaniu. Pojego ostudzeniu miksujemy go z margaryną. Powstałą masę
budyniową wykładamy na krakersy. Przykrywamy całośc ponownie
herbatnikami. W między czasie ubijamy śmietankę z dodatkiem cukru pudru
i można dodać smietankę fix, aby całość była gęściejsza. Ubitą
śmietankę wykładamy na krakersy i posypujemy startymi wiórkami
czekolady lub kakao.
Ciasto najlepiej podawać na drugi dzień, gdyż całośc jest wtedy już
bardziej spójna i lepiej się kroi.
Komentarze