Krokiety z mięsem z rosołu, pieczarkami i kapustą

4.49 (148 ocen)

  • 60 min

Tak smaczne, że warto się przy nich troszkę natrudzić!

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 jajka
    3 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    1 szklanka wody mineralnej gazowanej
    0,5 łyżeczki cukru
    Sól do smaku

    Farsz:
    80 dag mięsa z rosołu
    Warzywa z rosołu – marchewka, por, pietruszka, seler
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    150g kiszonej kapusty z marchewką
    200g pieczarek
    Sól, pieprz, mielony kminek

    Dodatkowo:
    Jajka i bułka tarta do panierowania
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z mięsem z rosołu, pieczarkami i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki ciasta dokładnie ze sobą zmiksować. Ciasto ma mieć konsystencję płynnego jogurtu. Usmażyć cienkie naleśniki.
  • 2. Farsz:Mięso pokroić na kawałki, obrane pieczarki w talarki, a cebulę w ósemki, zrumienić razem na odrobinie tłuszczu na dużym ogniu. Wystudzić. Kapustę ugotować, wystudzić. Wszystkie składniki zmielić w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku. Farsz nakładać na naleśniki, zwinąć krokiety i panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć z każdej strony na złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować