Krokiety z mięsem, kapustą i pieczarkami

4.97 (145 ocen)

Jak u mamy! Tradycyjne polskie danie nie tylko na święta.

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szkl. Mleka
    szczypta soli
    1jajko
    2szkl. mąki pszennej
    1szkl. wody gazowanej

    olej do smażenia
    2 jajka,
    bułka tarta do panierki

    Farsz:
    1cebula
    0,5kg ugotowanego mięsa
    0,5kg kapusty kiszonej
    0,5kg pieczarek
    olej
    pieprz , sól
Wystaw ocenę:

4.97 (145 ocen)

Krokiety z mięsem, kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Wszystkie składniki przełożyć do miski i zmiksować mikserem dokładnie.Na rozgrzaną patelnię wlewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki z obu stron. Usmażone naleśniki nadziewamy farszem mięsnym i formujemy krokiety. Krokiety obtaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2. Farsz: Cebulę i pieczarki podsmażamy na patelni. Ugotowane mięso i kapustę mielimy w maszynce do mięsa .Dodać cebulę i pieczarki. Przyprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Panierka Pieczarki Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować