Krokiety z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Suszone grzyby zalewamy wrzątkiem, przykrywamy na noc. Grzyby kroimy na drobne paseczki i gotujemy w grzybowym bulionie. Do grzybów dodajemy pokrojoną kapustę, liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy aż kapusta zmięknie. Doprawić pieprzem i solą jeśli jest taka potrzeba. Odstawić farsz do ostygnięcia.
W misce połączyć: mąkę, mleko, jajko, wodę, oliwę, sól i cukier na jednolite ciasto. Jeśli ciasto jest za gęste dolać więcej wody. Usmażyć naleśniki. Odstawić do ostygnięcia pod przykryciem, ponieważ będą pękać.
Farsz nakładać na brzeg naleśnika, zawinąć raz do środka, następnie boki równolegle do środka, Zawinąć do końca, panierować i smażyć na złoty kolor. Krokiety odsączyć ręcznikiem papierowym z tłuszczu.
Komentarze