Krokiety z kapusta i grzybami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

przepis znalazłam w bardzo starej książce kucharskiej która należała do mojej mamy trochę go zmieniłam i wyszły krokieciki .Wszyscy je uwielbiają :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Farsz:
    0,5kg pieczarek
    1kg kapusty kiszonej
    1 duża cebula
    Przyprawy:
    pieprz
    sól
    warzywko
    Panierka:
    2 jaja
    bułka tarta
    mąka wrocławska
    papryka
    czosnek
    trochę wody
    Ciasto naleśnikowe:
    0,5kg mąki
    2 szklanki wody
    2 jaja
    sól
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krokiety z kapusta i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz:
    Kapustę obgotować, cebule pokroić w kostkę zeszklić dodać pokrojone pieczarki smażyć tak długo dopóki nie odparujemy wody wymieszać z kapustą doprawić do smaku. Ostudzić
    Ciasto:
    Ubić jajka dodać 0,5 łyżeczki soli i 2 szklanki wody następnie dodajemy mąkę po rozmieszaniu maki dodajemy 3 łyżki oleju. Smażymy naleśniki.
    Następnie kładziemy nadzienie zawijamy panierujemy i smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Porady

Krokiety można po spinać wykałaczkami będzie się lepiej panierowało i smażyło. Dobrze smakują z sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

4.35 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kapusta z grochem i grzybami

To może cię zainteresować