KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - IDEALNE DO BARSZCZU

0 (0 ocen)

  • 50 min

Tradycyjne, poczciwe krokiety, najlepsze do filiżanki czerwonego barszczu

  • 50 min

Składniki:

  • naleśniki:
    1 szklanka mąki
    2 szklanki mleka
    1 jajko
    odrobina soli
    olej do smażenia
    farsz:
    40 dag kiszonej kapusty
    10 dag suszonych grzybów u mnie prawdziwki
    olej do smażenia
    sól,pieprz, liśc laurowy, ziele ang, pieprz w ziarnach
    do opanierowania:
    jajka
    bułka tarta
    Wykonanie:
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Krokiety z kapustą i grzybami - idealne do barszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Suszone grzyby moczymy całą noc, następnie gotujemy do miękkości. Tak
    samo postępujemy z kapustą( jej nie moczymy) dodając do gotowania liść
    laurowy, ziele , pieprz.
    *Na oleju obsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy posiekane grzyby i
    kapustę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy ok 20 minut pod
    przykryciem.
    * Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładką, aksamitną
    masę. Smażymy cienkie naleśniki.
    * Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, ciasno zwijamy.
    Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Podajemy na
    ciepło do filiżanki czerwonego czystego barszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować