Krokiety z kapustą i skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto :
Wszystkie składniki do ciasta zmiksować razem, aby uzyskać odpowiednią konsystencję .Rozgrzać olej na patelni i smażyć cienkie naleśniki.
2.Farsz .
Kapustę lekko odsączyć ,następnie zalać wodą i ugotować dodać ziele ang. i liście laurowe.Gotować do miękkości.
Pokroić kawałek boczku lub słoniny i smażyć na patelni .Następnie obrać cebulę i pokroić w kostkę dodać do boczku .Smażyć na kolor złocisty. Dodać kapustę i smażyć z 4 min. Posolić i dodać pieprzu do smaku.
Gotowy farsz nałożyć na naleśniki i złożyć żeby się nie rozpadały :) .
3.Przygotować bułkę tartą i roztrzepać jajka . Naleśniki namoczyć w jajku i bułce i smażyć na kolor złocisty .
Smacznego :)
Komentarze