Krokiety z kapustą i skwarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne krokieciki .Stanowią pyszny dodatek na obiad jak i na każdą uroczystość.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki :
    *4 szkl. mąki, 4 szkl.mleka, 4 łyżki wody,4 jajka, szczypta soli , 2 łyżki oleju.
    Składniki na farsz :
    0.5 kg kapusty kiszonej , 20 dag słoniny lub boczku , 1 cebula, sól , pieprz, 2-4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe
    Dodatkowo :
    bułka tarta , 2 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krokiety z kapustą i skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto :
    Wszystkie składniki do ciasta zmiksować razem, aby uzyskać odpowiednią konsystencję .Rozgrzać olej na patelni i smażyć cienkie naleśniki.
  • farsz 2. Farsz .
    Kapustę lekko odsączyć ,następnie zalać wodą i ugotować dodać ziele ang. i liście laurowe.Gotować do miękkości.
    Pokroić kawałek boczku lub słoniny i smażyć na patelni .Następnie obrać cebulę i pokroić w kostkę dodać do boczku .Smażyć na kolor złocisty. Dodać kapustę i smażyć z 4 min. Posolić i dodać pieprzu do smaku.
    Gotowy farsz nałożyć na naleśniki i złożyć żeby się nie rozpadały :) .
  • 3. Przygotować bułkę tartą i roztrzepać jajka . Naleśniki namoczyć w jajku i bułce i smażyć na kolor złocisty .
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować