krokiety z kiszona kapusta i miodem

0 (0 ocen)

  • 15 min

złamany smak kiszonej kapusty zainteresował wiele osób

  • 15 min

Składniki:

  • ciasto nalesnikowe
    2 szkl mleka
    1 szkl maki pszennej
    1 jajko
    woda minetalna gazowana ilosc uzalezniona od gestosci ciasta
    sól
    farsz
    kapusta kiszona (u mnie 1 słoik litrowy)
    1 cebula
    loliwa do smazenia
    pieprz sól kminek majeranek
    3łyzki miodu naturalnego

Krokiety z kiszona kapusta i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krokiety 1. składniki na ciasto połaczyc -powinno miec konstyntencje zadkiej smietany , na patelni smazymy cienkie nalesniki.
    cebule ktoimy w kostke ,na patelne wlewamy odrobine oliwy lub kawałek margaryny i wrzucamy cebule , podsmarzamy gdy zmieknie dodajemy 2 łyzki miodu i przyprawy chwile dusimy ,kapuste kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do cebuli mieszajac od czasu do czasu dusimy ok15min az kapusta stanie sie miekka szklista ( mozna dolac odrobine wody i odparowac ja) .farszem smarujemy nalesniki i zwijamy je . ja nie panieruje krokietów tylko , daje odrobine oliwy i 1łyzke miodu na patelnie podsmazam krokiety w powstałym delikatnym karmelu na chrupiaco

Porady

czesto zamieniam oliwe na margaryne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy