Krokiety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto mieszamy mikserem na gładką masę. Na patelni o średnicy 26 cm rozgrzewamy tłuszcz, wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki.
2.Pieczarki myjemy i kroimy w paski, cebulę kroimy w kostkę smażymy na 4 łyżkach oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Do zimnego farszu dodajemy jajka, majonez i maggi. Doprawiamy według uznania. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do farszu.
3.Na każdy naleśnik wykładamy po łyżce farszu składamy zawijając najpierw rogi. Panierujemy w rozkłóconym jajku a potem w bułce tartej. Smażymy na patelni na wolnym ogniu, aż krokiety będą rumiane.
Komentarze