Krokiety z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Krokiety które smakują całej mojej rodzinie

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2,5 szklanki mleka
    1 jajko
    2 szklanki mąki
    2 łyżki oleju
    szczypta soli

    Farsz:
    30 dag pieczarek
    1 duża cebula
    6 jajek
    natka pietruszki
    łyżeczka majonezu
    maggi

    Panierka:
    1 jajko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto mieszamy mikserem na gładką masę. Na patelni o średnicy 26 cm rozgrzewamy tłuszcz, wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki.
  • image-0m0ewjc 2. Pieczarki myjemy i kroimy w paski, cebulę kroimy w kostkę smażymy na 4 łyżkach oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Do zimnego farszu dodajemy jajka, majonez i maggi. Doprawiamy według uznania. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do farszu.
  • 3. Na każdy naleśnik wykładamy po łyżce farszu składamy zawijając najpierw rogi. Panierujemy w rozkłóconym jajku a potem w bułce tartej. Smażymy na patelni na wolnym ogniu, aż krokiety będą rumiane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz pieczarkowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować