Krokiety z piekielnym farszem

5 (180 ocen)

Danie warzywne o intensywnym smaku :)

Składniki:

  • Składniki
    naleśniki:
    1,5 szklnaki mąki
    2 szklanki mleka
    1 jajko
    1 łyżka oleju
    sól
    zioła prowansalskie

    farsz:
    40 dkg pieczarek
    kawałek cukinii ok. 20 dkg
    1/2 niedużej kapusty pekińskiej
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    1 papryczka peperoni (u mnie suszona)
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka

    do panierowania:
    1 jajko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety z piekielnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki 1. Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Usmażyć cienkie i blade naleśniki. Mi wyszło 12.
  • Warzywa na farsz 2. Cukinię wydrążyć, razem z pieczarkami zetrzeć na tarce o grubym oczku. Cukinię można lekko odcisnąć. Pekinkę drobno pokroić.
    Cebulę pokroić w kostkę, posypać słodką papryką i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Do zeszklonej cebuli dodać warzywa i papryczkę pepeproni. Smażyć aż odparuje sok. Doprawić do smaku.
  • Zawijanie krokietów 3. Farsz nakładać na naleśniki i zwijać.
  • Krokiety przed panierowaniem 4. Panierować w rozkłóconym jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa Kapusta pekińska Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować