Krokiety z porem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Wszystkie składniki zmiksowana jednolitą masę. Ciasto ma być dość rzadkie. Pozostawić na przynajmniej godzinę w lodówce. Po tym czasie usmażyć cienkie naleśniki. Z tej porcji wychodzi ok. 20 naleśników. Farszem napełnić naleśniki. Panierować w lekko posolonych, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
2.Farsz: Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, lekko posolić i przesmażyć na łyżce oleju do odparowania wody. Białą i zieloną część pora pokroić w talarki, wrzucić na rozgrzany olej (1 łyżka) i smażyć nie dłużej niż 1 minutę. Pieczarki i pora ostudzić, zimne połączyć z jajkiem i posiekaną pietruszką. Doprawić do smaku.
Komentarze