Krokiety gryczane z kapustą i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę kiszoną wypłukać i odcisnąć, włożyć do garnka, dodać tłuszcz z pieczenia kurczaka, posiekaną cebulę i rozdrobnione mięso, podsmażyć kilka minut i podlać wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości kapusty, na koniec odparować kapustę aż będzie niemalże sucha.
naleśniki; Wybić jajko, roztrzepać dodać sól, mleko i stopniowo dodać obie mąki i olej, ciasto dobrze wymieszać rózgą i odstawić by odpoczęło. Smażyć naleśniki metodą tradycyjną.
Przykryć by odmiękły. Nadziać krokiety tradycyjnie lecz delikatnie bo naleśniki gryczane są delikatniejsze. Panierować w jajku i bułce, obsmażyć z obu stron.
Podawać z czystym barszczykiem.
Komentarze