Krokiety na waflu z pieczarkami i warzywami

4.49 (199 ocen)

  • 40 min

Kiedyś sobie obmyśliłam takie coś...

  • 40 min

Składniki:

  • Kilka płatów wafla w kształcie prostokąta lub kwadratu
    0,5 kg ziemniaków
    25 dag sera żółtego
    30 dag pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 laska zwyczajnej kiełbasy
    2 cebule
    Ząbek czosnku
    Sól, pieprz, ulubione suszone zioła
    Papryka w proszku
    1 – 2 jajka
    Bułka tarta
    Kilka płatów wafla w kształcie prostokąta lub kwadratu
    0,5 kg ziemniaków
    25 dag sera żółtego
    30 dag pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 laska zwyczajnej kiełbasy
    2 cebule
    Ząbek czosnku
    Sól, pieprz, ulubione suszone zioła
    Papryka w proszku
    1 – 2 jajka
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety na waflu z pieczarkami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować najlepiej dzień wcześniej, utłuc tłuczkiem. Na drugi dzień zmielić razem z czosnkiem w maszynce do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki obrać pokroić w plasterki. Cebulę wraz z papryką pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić drobno i zrumienić na patelni, wrzucić warzywa i wszystko razem poddusić do miękkości. Doprawić i wystudzić. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Płaty wafla przyciąć do dowolnego rozmiaru. Na waflach rozsmarować cienko ziemniaki, następnie warzywa z kiełbasą na końcu posypać lekko serem. Na ser dać paprykę w proszku. Wafle z nadzieniem zostawić na jakieś 20 minut aby zrobiły się miękkie. Po tym czasie zwinąć w roladki. Panierować w jajku i bułce. Usmażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować