Burgerowy królik

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Burger z mięsa mielonego w kilka chwil zamienia się w bajeczny obiad dla dziecka:))

Składniki:

  • Na ok 5 sztuk potrzeba:
    250g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    1 szalotka
    1/4 czerwonej papryki
    2 łyżeczki śmietany
    2 listki szałwii
    sól
    pieprz
    2 łyżki bułki tartej
    DODATKOWO:
    10 strączków zielonego groszku cukrowego
    3 oliwki czarne
    kilka listków bazylii na wąsy
    10 gorszków cukrowych na oczy
    kawałeczek sera żółtego strartego na tarce jarzynowej
    mała marchewka "baby"
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Burgerowy królik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wymieszać z posiekaną drobno cebulką, drobno pokrojoną papryką, posiekaną szałwią, bułką tartą, śmietaną. Masę mięsną posolić i popieprzyć do smaku. Wymieszać wszystko dokładnie, formować okrągłe burgey i smażyć na rumiano z obu stron.
  • 2. Usmażone burgery posypać startym serem żółtym
  • 3. Ze strączków groszku cukrowego zrobić uszy, z groszku zrobić oczy ,nos z oliwki a wąsy z pociętego listka bazylii
  • 4. Korale zrobić z młodej małej marchewki, zaś zęby z jaśniejszego sera np. topionego

Porady

burgery podawać z ryżem, bądź z kaszą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować