Królewska zupa jarzynowa

0 (0 ocen)

Zupę nazwałam królewską przez wzgląd na ilość warzyw .Jest to jedna z ulubionych zup mojej rodziny .

Składniki:

  • 2 l bulionu warzywnego

    1 cebula

    4 ziemniaki

    1 marchew

    1 cukinia

    1 kalarepa

    1 puszka pomidorów krojonych

    100 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej

    1 czerwona papryka

    1 łyżeczka vegety śródzimnomorskiej

    1/2 łyżeczki harissy

    świeżo mielone zioła greckie

    sól , pieprz

    3 łyżki oliwy z oliwek

Królewska zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę , ziemniaki , marchew i kalarepę obrać , a następnie razem z umytą cukinią pokroić w kostkę .

    Paprykę umyć , usunąć z niej gniazda nasienne , a następnie pokroić w półplasterki .

    Fasolkę szparagową rozmrozić , osączyć .

    Na rozgrzanej oliwie z oliwek zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę .

    Wszystkie warzywa ( z wyjątkiem fasolki ) przełożyć do garnka , zalać bulionem i gotować 15 minut .

    Po tym czasie dodać pomidory z puszki i fasolkę szparagową .

    Gotować do miękkości warzyw .

    Zupę doprawić vegetą śródziemnomorską , harissą , solą , pieprzem i ziołami greckimi .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy