Królik w marchewce

4.51 (162 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo lubimy mięso z królika. Przygotowuje je w różny sposób jednak z marchewką jest najlepszy..

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Tuszka z królika
    pół kg marchewki
    kostka masła
    papryka słodka
    liść laurowy
    sól
    pieprz ziołowy
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Królik w marchewce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso porcjujemy. W garnku rozpuszczamy 1/3 kostki masła, wkładamy mięso i osmażamy. Po tym czasie wkładamy resztę masła marchewkę pokrojoną w pół księżyce i przyprawy. Dusimy ok 50 min pod przykryciem. W razie potrzeby podlewamy bulionem. Mąkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody i zagęszczamy powstały sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować