Królik w sosie.

0 (0 ocen)

Mój mąż bardzo lubi taki obiad :)

Składniki:

  • 1 tuszka z królika
    sól
    pieprz
    warzywna przyprawa uniwersalna
    słodka papryka
    1 cebula
    1-2 szkl.oleju
    1,5 łyzki mąki
    woda

Królik w sosie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos 1.
    Dzień wcześniej dzielę królika na części. Przyprawiam, obkładam pokrojoną cebulą i zalewam olejem. Wkładam na noc do lodówki. Następnego dnia kładę na suchą teflonową patelnię i smażę. Po ok 15 minutach podsmażania dodaję cebulę z marynaty. Gdy mięso nabierze złotego koloru zalewam wodą i duszę pod przykryciem. Kiedy mięso jest miękkie wyjmuję je i zaciągam sos wodą z mąką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy