królik w śmietanie i warzywach

4.5 (156 ocen)

wyborne danie dla każdego!

Składniki:

  • kg królika
    2 marchewki
    cebula
    3 łyżki masła
    2 łyżki mąki pszennej
    szkl rosołu drobiowego
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    pieprz
    sól
    kminek
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Królik w śmietanie i warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Królika dzielimy i myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym . Na rozpuszczone masło wykładamy kawałki królika wcześnej opruszone pieprzem solą i kminkiem . Obsmażamy przez kilka minut z obydwóch stron na złoty kolor , dorzucamy marchewkę i cebulę pocięte w talarki , podsmażamy przez chwilę , całość posypujemy mąką i mieszamy , zalewamy bulionem . Dusimy 50 min pod przykryciem , na koniec wlewamy smietanę wcześniej wymieszaną z odrobiną rosołu .Jeszcze przez chwilę Przez chwile dusimy . Królika można podać z chlebem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować