Krabowe kotleciki z sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, rozdrabniamy na puree. Paluszki krabowe wkładamy do blendera i mielimy na gładką masę. Przekładamy je do miski, łączymy z ziemniakami, pokrojoną w drobną kostkę papryką, drobno pokrojonym szczypiorkiem. Dodajemy żółtko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotlety ( z podanych przeze mnie ilości składników wychodzi 6 sztuk). Obtaczamy w bułce tartej i na patelni na małym ogniu z odrobiną oleju smażymy z dwóch stron do zarumieniania. Gdy są już gotowe układamy na każdego kotlecika po paluszku krabowym i polewamy sosem z jogurtu, majonezu chrzanu, koperku, soli i soku z cytryny.
Komentarze