KRAJANKA CZEKOLADOWA BABUNI

4.5 (163 ocen)

  • 60 min

Znalazłam ten przepis w gazetce promocyjnej jakiegoś sklepu ;) Trochę go zmodyfikowałam i wyszło pyszne ciacho.

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto: 25 dag margaryny, 2 szkl. cukru, 3 płąskie łyżki kakao, 4 jaja, 2,5 szkl. mąki tortowej, szklanka zsiadłego mleka lub śmietany 18%, łyżeczka sody oczyszczonej
    krem: gotowy z paczki czekoladowy albo waniliowy
    polewa: 1/3 kostki masła, 6 łyżek cukru pudru, 3 łyżki kakao, 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 2 łyżki wody
    posypka kolorowa
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krajanka czekoladowa babuni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy kolejno jaja i żsiadłe mleko lub śmietanę. Dopowstałej masy przesiewamy kakao, mąkę i sodę. Blachę wykłądamy papierem i pieczemy ciasto przez 30-40 min 170 st C
    Krem: zrobiony wg przepisu na opakowaniu
    Polewa: masło roztapiamy, dodajemy resztę skłądników i gotujemy do jedolitej masy
    Upieczony i wystygnięty placek przekrajamy na pół. Smarujemy masą. Na wierzch polewamy polewą i posypujemy kolorową posypką

Porady

Na wierzch zamiast posypki można posypać kokos, orzechy, migdały itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Krab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować