KRAKERSY z łososiem i serkiem czosnkowym

4.5 (183 ocen)

szybka i smaczna przekąska

Składniki:

  • 18 krakersów
    250 g serka czosnkowego ( Biedronka)
    120 g wędzonego łososia
    1 łyżka posiekanego koperku
    1-2 łyżki jogurtu
    sól
    bazylia
    koperek,
    czarne oliwki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krakersy z łososiem i serkiem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek wymieszać z jogurtem. podzielić na pół i do jednej części dodać posiekaną bazylię, doprawić do smaku solą. Każdego krakersa posmarować serkiem,raz białym raz zielonym (szpryca do dekorowania) .Następnie na każdym krakersie ułożyć kawałek wędzonego łososia. Dowolnie udekorować, ja użyłam bazylii, koperku oraz czarnych oliwek, papryki czerwonej

Porady

bazylie można zblendowac razem z serkiem i dla intensywniejszego koloru dodac kilka kropelek barwnika zielonego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować