Krewetki w winie, czosnku i zielonej pietruszce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Krewetki pachną czosnkiem, pietruszką i winem, i są bardzo chrupiące.

  • 30 min

Składniki:

  • • 500 g małych krewetek gotowanych, mrożonych
    • pęczek zielonej pietruszki
    • 1 szklanka wina białego wytrawnego
    • 3 ząbki czosnku
    • sól, biały pieprz do smaku
    • masło klarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krewetki w winie, czosnku i zielonej pietruszce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krewetki w winie, czosnku i pietruszce 1. • Krewetki rozmrozić, posypać solą i pieprzem.
    • Dodać wino, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki.
    • Odstawić zamarynowane krewetki na kilka godzin do lodówki.
    • Następnie odcedzić krewetki, osuszyć w ręczniku papierowym.
    • Smażyć krewetki na sklarowanym maśle i od razu podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować